Kajsa svimmade

Man kan kalla det pinsamt. Jag hade just tagit sprutan och var på väg ut ur rummet när jag kände att det började snurra och min hörsel slutade fungera. Jag hörde mig själv säga "jag håller nog på att svimma". På tre sekunder satt jag i en fotölj med benen uppe i luften, ett glas vatten i handen och en vattendränkt servett som jag baddade pannan med. Jag kan säga att dom som jobbar där är väldigt engagerade ute i väntrummet ifall man skulle svimma. Och ja jag tyckte att det var otroligt pinsamt!

Te, kaka och spruta

Sitter nu hemma med en kopp Earl Grey te och några kakor. Tänkte strax börja läsa ett biologi kapitel som ska vara läst tills i morgon, problemet är ju bara: jag förstår inte ett skit av vad det står!! Det är föresten väldigt ointressant också för den delen. Det handlar om hållbar utvecklig. Senare ska jag iväg för att ta spruta 3/3 mot livmoderhalscancer, jag som är så rädd men jag fick ju trots allt en liten plastsköldpadda som plåster på såren första gången.

Vad har ni för er?

Blogga på coachtid

Nej jag är inte olaglig. Var tvungen att vara kvar för att arbeta med ett kampanjprojekt till svenskan. Tyvärr är det ju så att jag sitter ensam här. Min grupp är antingen hemma sjuka, sitter på Mcdonalds eller har försvunnit. Toppen, jag som ville komma hem tidigt.

Jag har klippt mig

Nu har jag klippt mig, inte så annorlunda kanske men jag ser skillnad åtminstonde. Känns skönt!


Min helg

Här är då den bild som jag gillar bäst av höstbilderna. Om ni vill se fler bilder kan ni titta in på Idas blogg eller bilddagbok (http://www.idabergstrom.blogg.se/) (http://www.idabergstrom.bilddagboken.se/).

Jag och Alex har just varit ute med Alex hund. Lite blsåigt var det men solen sken!

Igår var vi också på Kopparbergsmarken som ni kan läsa mer om i Alex blogg (www.alexpalex.com). Vi köpte 1kg marknadsnougat, jag åt upp ungefär hälften av det vilket resulterade i att jag inte skrev blogg igår eftersom att jag höll på att kräkas! To much information.

Hur har er helg varit?

"Storstadsbor" flyr stan på helgerna?

Hjälp vad glad jag blev när jag såg att så många hade kommenterat senaste inlägget! Höstbilder kommer så fort Ida känner att hon har tid att skicka. Just nu är jag strax färdig för att åka ut till lillandet Löa med Alexander i helgen. Var bara lugna, jag tar med mig datorn frågan är bara om jag har tillgång till trådlöst internet där.

Tjing tjong långkalsong, ha en bra helg!

Här kommer hösten

Har varit ute och blivit fotad av Ida (www.idabergstrom.blogg.se). Väntar spänt på resultatet. Kika gärna in igen för att se om det kommit upp några av dom! 


Loungen - Thoren Business School Örebro

Här kommer lite bilder som jag lovat. Det är alltså såhär våran lounge (uppehållsrummet) ser ut. Ganska stelt just nu men elevrådet, som jag är stolt medlem i kommer att ha som första uppdrag att inreda! Ska bli ett riktigt roligt projekt.


Dagens outfit

Ska snart ta och cykla iväg till skolan men hinner lägga upp dagens outfit först! Det här är då vad jag har på mig idag: En blå och vit randig tröja, rosa och blå sjal, blåa jeans. Till det ska jag också ha min skinnjacka och silverskorna. Har också lite lockigt hår idag, jag satte upp det i en låg knut igår kväll.Uppdaterar senare, ska försöka få lite bilder på min skola så att ni kan få se lite hur det ser ut! Ha en bra dag.


Dagens outfit

Här kommer då dagens outfit! Till detta hade jag också skinnjacka, min mössa och mina nya coola silverskor. Jag överglänser de flesta med dem så att säga ;DHar också börjat publicera fler inlägg varje dag - om jag hinner blogga. Så scrolla gärna ner och se om ni har missat något. När det finns flera inlägg kan ni ju också välja vad som verkar intressant och vad ni har lust att kommentera :)

Me, myself and Alexander

Nu är jag hemma från inneboende tiden hos Alex. Det var riktigt skönt faktiskt, slippa tjatande föräldrar och äta kakor istället för mat. Nu sitter jag här och tänker på hur bra jag och Alex fungerar tillsammans (oftast). Bra att ha både som kompis och pojkvän, Vi fungerar ju även bra som labbpartners på kemin i skolan, jag pekar, Alex hämtar. Här kommer också en otroligt bra bild på Alex oranga hår :D


Inneboende hos Alex

Sitter nu och bloggar från Alexanders dator, han sitter och låter som en apa bakom mig. Himla pucko ibland. Vi har i alla fall varit duktiga och skickat in en svenska uppgift och är nu på väg ner till ICA "nära" för att köpa sirap, här ska det minsann bli kolakakor! Senare får vi ta itu med biologi boken. Hej svejs på ett tag.

Dagens outfit

Det här är då dagens outfit med en fin obäddad säng i bakgrunden.

Jeans från diesel
Omlotttröja från Blount&pool
Scarf från mammas gamla garderob


Kajsas nya frisyr

Godmorgon bloggläsare. Har haft en och samma frisyr hela helgen, enkel och bra. Jag är också medveten om att jag ser ut som en liten skolflicka från 50-talet, borde inte det vara inne igen snart? Kanske får bli min nya image: Skolflicke-Kajsa. Har lagt inlägget i kategorin "Kajsas tips" även fast det kanske inte är ett supertips men det är enkelt i alla fall.

Det är såhär den ser ut iaf. Är så skönt nu när man kan skicka mobilbilder via bluetooth till datorn.
Ska det vara mycket bilder?


Lördag - man kan kalla det trött

Vilken natt jag har haft. Klockan 3 i natt vaknade jag av att någon eller något kravlade sig upp i min säng. Jag vände mig om och och såg att det var min lillebror (10år). Jag blev sur för att han hade väckt mig och bad honom gå sen puttade jag ner honom från sängen. Jag vet faktiskt inte vart han tog vägen efter det, jag måste ha somnat om.
Senare klockan 6.30 på morgonen började något slags alarm att ringa. Jag rusade upp för att hitta det som pep men kunde inte hitta det. När det hade varit tyst ett tag började det ringa igen. Jag hittade tillsist en liten armbandsklocka i hallen som jag vet tillhör min pappa. Jag tog den, gick in i mina föräldrars sovrum och kastade den surt på pappa.


Jag lyckades inte somna om. TACK SÅ MYCKET!

Fredag - deprimerande

Jag vill verkligen verkligen flytta. Det skulle vara kul att bara flytta någonstans upp på stan fast jag skulle ju inte tacka nej till att lämna skitörebro och aldrig komma tillbaka. Jag skulle t.om. vilja lämna Sverige. Hur orkar man bo i ett land där allt är mulet och grått och hur orkar man bo i en stad som är till för pensionärer och småungar?
Om jag hade råd att köpa en lägenhet utomlands och kunna försörja mig så skulle jag ta chansen fast för tillfället har jag nog inte ens råd med en flygbiljett.

Jag vet att man inte ska tycka illa om sitt land men jag kan inte rå för det!

Onsdag - QP meny med sprite, extra hamburgare TACK

Hemma från skolan, händer absolut ingenting, jag har verkligen ingenting att göra. Tog inte med mig matteboken hem eftersom att vi har matte i morgon igen och jag orkar inte släpa den fram och tillbaka (den brukar ändå bara ligga på mitt skrivbord - orörd). Ska vara onyttig och äta Mcdonalds ikväll och då blev ni säkert väääldigt intresserade av vad jag beställer. Jag brukar beställa: QP meny med sprite + extra hamburgare (en sån där liten barnburgare) :D

Smaklig måltid!


I skolan

Sitter på engelskan nu.  Idag väntar Svenska, matte, biologi och kemi. Långtråkig dag!


Är magen glad så är människan glad!

Vadå jag är ju hungrig.


Tisdag - mycket prat lite verkstad

Har just kommit hem från skolan, väntar på att min kopp med varm choklad ska bli klar. Hade tänkt räkna lite matte och sen ska jag ut med Moa - mycket prat lite verkstad.

Måndag - jag har aldrig passat i färgat nagellack

Idag efter skolan bakade jag och Alex chokladbollar (ja för så heter det!). Vi hade lite problem med att göra kaffet eftersom att vi inte orkade koka i kaffekokaren. Först hällde jag i lite vatten i en skål och la sen i väldigt mycket kaffe, det blev ganska svart. Jag hällde ut sörjan igen och började om. Den här gången löste sig inte kaffet i vattnet eftersom att det var kallt, jag ställde in det i mikron. Det blev bättre fast det var ju massa "kaffegrus" i men jag smakade ändå, det smakade grus och kallt kaffe. Sen kom smartingen Alex på att vi kanske ska filtrera kaffet så vi gjorde det. Efter det gick bakningen av chokladbollar (ja för så heter det!) riktigt bra.

Vad har ni gjort idag?

Söndag - helgen är alldeles för kort

Helgen har tillbringats hemma hos Alexander där vi har hängt mestadels av tiden när vi inte köper godis eller är ute på stan. I morgon börjar skolan igen, skönt med kort dag: 9.55-13.25.

Uppdatering med s.k "hotbrev" från Karolinska skolan

Här har ni en exakt kopia av texten som en av elverna på skolan hittade uppsatt på en anslagstavla inne på Karolinska skolan.

"THOREN BUSINESS SCHOOL INTE VÄLKOMMET

Samtidigt som den kommunala skolan tvingas till nedskärningar och nedläggningar jobbar Örebros kommunpolitiker för att fler friskolor ska etableras. Den allt igenom människofientliga syn, vilken deras borgerliga politik står för tränger allt djupare in i hela vår samhällskropp.

Att vi på Karolinska skolan ska behöva maka på oss, upplåta våra lokaler, till förmån till för dem som från början tvingar ner oss på knä, är inget annat en ett skämt. Vi kan hålla oss för skratt.

Frågan är vilket som gör oss mest förbannade. Att tvingas tränga oss ännu mer i vår för lilla matsal, medan de grisar ner på sitt karaktäriskt arroganta vis. Eller det faktum att Karolinska skolan sammarbetar med en fundamentalistisk skola.

För det är precis vad den är. Med sitt emblem, minnena från feodalsamhället, står de upp för nyliberala värderingar, som inte har någon som helst plats i våra lokaler.

Vi ser tydligt den konflikt som finns mellan oss piltar och dessa stekare. Det är de som kommer att äga oss när vi tvingas att konkurrera. på deras vilkor. Låt inte denna konflikt förbli latent

KONFRONTERA OCH AGERA!"

Onsdag - allt blir bättre med varm choklad

Har just skickat iväg en svenska uppgift via mail, mycket sköts via mail och datorer på Thorén - eller nästan allt. Drack just upp min kopp med varm choklad och tycker nu att gymnasiet är mysigt. Hur kan man tycka gymnasiet är mysigt? Men lite trevligt är det ju ändå. Mindre trevligt är ju att man inte känner sig så välkommen på Karolinskaskolan där vi äter lunch. Protestbrevet var dock väldigt roande och alla klasser har nog läst det på overheaden. Jag hörde att de som har samhällskunskap just nu t.om jobbar med det. Roligt eller hur?

Stekare VS. Piltar?


Tisdag - borde vi göra mer?

Jag tycker inte att vi gör så mycket i skolan just nu. Det är några små arbeten här och där med väldigt lång deadline. På sätt och vis är det nog bra men det borde komma mer uppgifter om någon vecka annars börjar jag undra.
Högt tempo på er skola?

Ny header nu, vad tycks?

Måndag - toppen...

Idag var en väldigt jobbig dag på grund av allt regn. Jag var sur hela dagen och på vägen hem när jag var extra sur och började gnälla om varför inte jag hade en Hummer-limousin så drog jag i mitt paraply så att hela paraplyt vände sig åt andra hållet. Toppen.

Blogg under konstruktion

I brist på fantasi idag så ändrar jag färg på min blogg nu, det är ju trots allt höst!? Några förslag?


Hårprodukter

Till mitt hår brukar jag använda Fructis shampoo(1) för torrt och skadat hår. Några gånger i veckan använder jag också Fructis inpackning(2) som faktiskt är den bästa inpackningen jag har testat. Jag tycker också om Herbal Essences serien. Speciellt den senaste(3). Jag har nyligen också testat det senaste från Schwarzkopf Gliss Hair repair(4). Mina favoritprodukter helt klart.


I brist på annat

Någon annan som bara sitter här och glor? Antagligen inte eftersom att alla verkar sitta och titta på film. Ursäkta mig att jag verkar ha brist på tvkanaler.

Lördag - konstant regn

Det har nu regnat hela dagen men det stoppade inte mig från att gå upp på stan för att shoppa. Hittade ett bra datafodral jag tänkt använda för frakt av datorn mellan lektionerna. Nu hade jag tänkt sätta igång med städningen av mitt rum. Någon annan som gör samma sak som jag?

Thoren Business School i Örebro

Sitter just nu i skolan i den s.k loungen.

Hur är det att gå på Thorén Business School i Örebro?

Jo, än så länge kan man ju säga att det är bra, vi har fått datorer och skåp. Datorerna får man ta hem och använda som man vill om du nu inte skulle vilja spela wow. Lokalerna är också bra, påminner om kontorslokaler fast trevliga. I loungen finns skinssoffor, höga bord, kaffe/choklad automat och plazmatv på väggen. Här sitter vi med våra datorer mellan lektionerna eller på coachtiden, trådlöst nätverk i hela byggnaden.

Hur känns det att bara vara fem klasser på skolan?

Det känns faktiskt bra och tryggt. Men det blir nog kul nästa år när det kommer nya 1:or och lokalerna byggs ut. Jag är faktiskt ganska glad att det inte fanns några 1:or när vi kom hit eftersom att nu får vi vara med och bestämma hur skolan ska vara.

Har vi läxor och skolarbete?

Ja, vi har fått läxor och arbeten. Mycket av det kan man göra på coahtiden som vi har på tisdagar och torsdagar i 3h. Man kan välja att stanna kvar eller gå hem. Det kallas eget ansvar vilket den här skolan symboliserar mycket.

Om du undrar något mer så fråga!

Torsdag - polkagris och te, en finfin kombination

Skönaste dagen tycker jag är torsdagar. Vi börjar 10.00 och slutar 13.00 om man inte väljer att stanna kvar på coachtiden (3h då man kan få hjälp med saker man behöver träna på eller göra läxor.) Annars är det bara engelska och språk. Så idag bar det hemmåt med Alex. Vi drack te med polkagris i, det var faktiskt gott. När han åkt iväg för att träna satte jag mig för att träna matte, högt tempo på natur. Men jag tyckte att det gick riktigt bra!

/ K

Onsdag - besatt

I morgon är det sovmorgon till 10.00. Alex kommer snart hit för att sova här, varför inte ta vara på varje tillfälle att umgås?


Tisdag - hacker

Idag fick vi våra datorer och våra skåp, jag fick ett mittenskåp som jag helt enkelt  får nöja mig med. Idag var jag också hemma hos Ida en stund och försökte hacka mig in på ett trådlöst nätverk. Jag lyckades knäcka ett lösenord, vilket inte var så svårt eftersom att dom hade samma namn på nätverket också (=smart) men tyvärr var det för dålig signal så vi kom inte in ändå.

RSS 2.0