Lussebullsbak


Resultat


Efter baket


Kajsa äter lussebulle

Degen ska jäsa i 40 minuter

Ja som rubriken säger så har jag inget att göra i hela 40 minuter. Jag bakar nämligen lussebullar med mamma, eller hon står mest för bakandet, jag står för efterjobbet vilket är ätandet. Ha en bra första advent föresten, synd att snön är borta bara. Ska gå upp på julskyltningen senare, någon mer som ska dit?

Man vill helst bli skjuten i huvudet

Har nyss kommit ut ur duschen och sitter nu i sängen. Mamma Mia passet var ett medelpass och jag tyckte det räckte för mig, kommer antagligen inte att testa intensivt pass. Dom kör alltid till precis den punkt där man helst vill bli skjuten i skallen för att slippa vara med mer, vilket är bra. Efteråt känns det mycket bättre! I morgon ska jag inte träna utan jag ska gå på julskyltningen som kommer bli jättemysig :)


Och här står jag med mina fina rutiga byxor!

Efter träningen

Varför sa ingen att det var jobbigt lite tidigare? Det kändes som om jag höll på att dö ungefär hela tiden men efteråt kände jag mig duktig. Kombinationerna som man skulle göra var också svåra att hänga med på och samtidigt skulle man upp på den där brädan och vifta med armarna. Jag hoppade omkring så gott jag kunde. I morgon ska jag och Louise gå på spcial passet Mamma Mia där man kommer gympa till ABBA låtar. Haka gärna på det är klockan 15.30 så ni hinner ha sovmorgon.

Just nu sitter jag och väntar på att Alexander ska komma och att vi sen ska gå en liten promenad hem till honom där jag ska sova. Promenad, precis vad jag känner för nu...


Nyduschad och lagom nöjd.

Träning

Jag ska faktiskt börja träna! Har kommit överens med några tjejer i klassen att vi ska köra hårt nu fram till jul på Friskis&Svettis. Ikväll ska jag alltså möta upp Louise och köra ett Step-up pass. Vi får se hur det går. Någon som har testat på det?


Efter skolan

Hej på er, har nyss kommit hem från skolan och gjort mig en kopp rött te. Rött te ska tydligen vara bra för hyn, har också varit duktig och använt löste istället för påste. Funderar på om jag sa räkna lite matte. Jeanette, våran mattelärare åker bort nästa vecka och är borta tills vi slutar så vi får jobba lite hur vi vill med kapitlet vi håller på med i matten. Eftersom atg jag envisas med att göra alla uppgifterna har jag hamnat lite på efterkälken. Men jag fixar nog det.



Ikväll är det Öppet hus på Karolinska Skolan, tänkte nog gå dit men kommer nog dit till 19. Sorry Moa, men  jag missar din idrottslektion! Någon annan som ska dit och titta?

Dagens första uppdatering

Har nyss gjort klart några biologifrågor som är tills i morgon. Ikväll kommer Alexander hit och sover, det har blvit en liten vana eftersom att vi har sovmorgon på onsdagar. Min dag har egentligen varit ganska seg. Vi hade i och för sig bara matte och kemi idag men jag satt uppe igår kväll och titta på Batman. Var duktig att gå upp klockan 23 åtminstonde även fast filmen inte var slut. Hur har er dag varit?


Hemma från öppet hus

Sitter nu och myser med Lady Grey tea (vad nu det är för sort) med en klick honung i och tända ljus (jag jag är ensam). Öppet hus gick bra för min del, föreläste lite om ett projekt vi gjorde v.41 som handlade om vattenförorening, jag tror verkligen att alla uppskattade det otroligt mycket (sarkastiskt menat). Men jag hoppas att det kommer många nya elever nästa år, alltid kul att vara fler och jag längtar faktiskt till år två. Vad har ni gjort ikväll och varför kom ni inte på vårat öppet hus!? :0

Måste bara tillägga att det luktar bränt i hela mitt hus eftersom att pappa rostade något bröd som fastnade i brödrosten och blev förkolnat. Ni behöver inte träffa min släkt, alla är sånna.

Öppet hus Thorén Business School Örebro

Det finns fortfarande tid att komma hit!

17.00-20.00
Adress: Klostergatan 15 (järntorget)


Myshelg med snö

Dålig uppdatering men i helgen har jag i alla fall varit med Alexander. Vi har tittat på film, ätit godis och spelat sällskapsspel med mina småbröder. Just nu har jag nyss kommit hem från en liten promenad. Ikväll ska jag titta på Gossip Girl och bara mysa med en kopp te hade jag tänkt :) Hur har eran helg varit?


   
       Jag myser runt i mjukisar och kofta.       Man kan se att jag varit ute på kindfärgen.

Föresten, missa inte Thorens öppethus i morgon kväll 17.00-20.00!


 


...och såhär gick det

Detta är då uppföljaren på det tidigare inlägget. Jag kan väl säga såhär att om jag skulle varit säker på att få något jobb skulle jag nog frågat runt lite tidigare. Det enda jag fick lite napp på var Sisters som bad mig att lämna in mitt CV. Kommer antagligen inte hända någonting men det är ju värt ett försök. Har ni några extrajobb eller något tips till mig?

tjäna extra pengar

Sitter just nu i skolan och tittar på film. Efter skolan ska jag gå ut på stan och försöka fråga ut lite om det finns några extrajobb på helger och framåt jul i olika affärer. Hoppas att det finns något för jag skulle behöva tjäna lite extra pengar. Uppdaterar senare hur det gick!

vissa är fortfarande så som jag var när jag var 13

När jag stod och väntade på bussen hem idag så satt det en tjej som såg ut att vara lika gammal. Hon satt och smsade som en galning och sen ringde telefonen.

"Vad vill du!?" svarade hon väldigt stöddigt
personen på andra sidan luren sa något
"Klockan är 1!" fortsatte tjejen irriterat
personen i andra änden fortsatte prata
"och!!!? Vad spelar det för roll om jag är där!!?" "Det kan du ju fråga dina kära arbetskamrater om det" sa tjejen i larvig ton och tryckte sen av.

Ungefär fem minuter senare ringde någon annan och hon började berätta för personen hur sur hon var. "Ja för i skolan visste dom ju om att hon inte åt vissa saker och idag hade dom bett henne att bara äta fil.........och hon hade inte ätit någon frukost och var jättehungrig............OCH DOM HADE BETT HENNE ATT BARA ÄTA FIL!!!".

Jag stod verkligen och glodde och undrade hur man kunde vara sur på en sån sak och snäsa så åt någon som antagligen var hennes mamma eller pappa. Tur att jag växte ifrån det stadiet för några år sen.

Önskelista till jul

  •  Ipodtouch
  • Pengar
  •  Underkläder
  • Weekendväska i skinn
  • Plånbok
  • Pandora ring
  • Rosa kofta
  • Grå kofta

Någon som märkte att det snöade idag?

Helgen har varit riktigt mysig! I fredags var jag och Alex på kulturnatten, fick sitta en bra stund vid stora scenen (och lyssna på bland annat folkdansmusik med tanter och gubbar och dålig rockmusik, kände mig faktiskt ganska taskig när jag satt och höll för öronen) innan Éntre skulle uppträda. Igår hyrde vi film och idag pluggade vi faktiskt matte eftersom att vi har prov i morgon. Hur har er helg varit?

Konsten att räkna får

När ni har problem med att somna brukar ni använda metoden att räkna får då? Jag har försökt ett antal gånger. Ett vitt får hoppar över staketet...ett vitt får hoppar över staketet...ett svart får hoppar över staketet. Där kom problemet, det svarta lilla fåret som bara kommer där och hoppar över staketet. Detta gör att jag ligger och stör mig på det svarta fåret som kommer ibland och därför somnar jag inte.

Jag kände verkligen att jag ville dela med mig av denna information eftersom att jag ansåg den viktig.Ikväll ska jag hem till Alexander och sova. Vi ska även gå och titta lite på kulturnatten som är ikväll.



Det svarta lilla fåret!

ipod touch?

I julklapp tror jag faktiskt att jag önskar mig en ipod touch, d.v.s om det finns Msn på den? Någon som vet?

Vad önskar du dig i julklapp?


Min kalender säger allt om mig

Jag är smått beroende av min kalender så det som skulle vara den bästa julklappen till mig vore en digital kalender. Bara en kalender inga fler funktioner, det vore bra.

    

Flykten till Ikea

Idag efter skolan skulle elevrådet som jag är stolt medlem i åka till Ikea för att handla inredning till skolan. Som vanligt var det bara ungefär 1/2 av elevrådet som ställde upp. Vi kan ju sammanfatta resan såhär: vi tog en buss som släppte av oss mitt ute i ödemarken så att vi fick en härlig promenad i en gyttjig "skog", lärarna som skulle vara med oss kom dit mycket senare än oss efter att  vi ropat ut ett meddelande i kundtjänst på Ikea (vilket vi fick göra en gång till senare) och vi fick springa tlll bussen på vägen hem också.


My second new dress

Den här köpte jag faktiskt innan den förra klänningen som jag visade i inlägget från igår. Den här tycker jag mer passa till jul men jag firar ju jul med familjen så finns liksom ingen att visa upp mig för. Men jag tyckte att den var fin.


Jobba med word

Bloggar just nu från datakunskapen där vi jobbar med word. Har redan gjort alla övningar som är obligatoriska och orkar inte göra extraövningarna eftersom att mina kära bänkkamrater inte verkar sugna på att hjälpa mig. Lång dag idag med både matte och kemi efter det här, hur ska jag överleva?

My new dress

Har helt plötsligt börjat köpa partyklänningar som en galning, jag som aldrig går på party men den här skulle väl passa till nyår don't you think?


Min ena knäppa lillebror

Vet att jag har skrivit 170 inlägg den här kvällen men ni kan ju då välja vilket ni vill kommentera ;D



Så till saken jag ska skriva. Min 10åriga lillebror Gustav kom nyss in i mitt rum, hostade lite och gick sedan ut igen. Jag tittade på honom med en blick som sa "vad gör du?". "Hostade lite i ditt rum" blev hans svar.

Och nej det var inte allt...

När jag stod i badrummet och torkade håret kom han in igen och med sig hade han en shampo-flaska som han ville att jag skulle använda. Jag såg direkt att den bara innehöll vatten och tackade nej till det erbjudandet. Gustav såg lite smått förvirrad ut och sedan sa han: "Oskar kommer i alla fall gå på det! För han är inge smart." (Oskar är då min andra bror som är 14).

Erkänn att han är lite konstig? Vad brukar era syskon göra?


Och här har ni ju skitungen själv, med bar överkropp och allt.


Läskande gott

Sitter just nu och äter min nyss inhandlade godispåse äv en fast jag ska äta snart.
Någon som har förslag på tvprogram ikväll?


Herregud

Jag blir så arg på min blogg, har nu suttit väldigt länge och försökt göra så att headern passar in. Den vill ju inte sammarbeta med mig. Sen är ju headern inte speciellt snygg heller eftersom att det blev två olika lila färger, toppen.

Jaha, så vad ska ni göra ikväll? Jag ska nog slötitta på tv, det kanske är någon film. I morgon ska jag ta itu med matten igen. Ha en mysig kväll :)

Ombyggnad

Blogg under konstruktion, några tips?

Snart är det äntligen fredag

Idag har jag bara hunnit plugga lite matte, jag förstår inte så mycket. Blir mest att titta i facit och säga "ja just det, så är det ju" och sen skriva ner svaret. Snart så kommer Alex hit och sover, även fast vi inte har sovmorgon i morgon, busigt va. Tror att jag tvättar håret ikväll istället för i morgon så att jag slipper få en Alex som tjatar om att jag inte hinner blåsa håret för att vi kommer försent då.


Det som ibland är lite svårt att förstå...

Torsdagens schema

8.35-10.50 Svenska
11.10-11.40 Lunch
11.50-13.10 Matte
(13.10-16.10 coach)


Sitter just nu på svenskan, ska fortsätta skriva våra noveller. Jag som tycker att min är klar fast det tycker tydligen inte PJ. Jag ska tydligen trycka in mer känslor i berättelsen, det som jag är så bra på. Hur ser eran dag ut?

Vad alla pratar hela tiden

Sitter just nu med en kopp te och pluggar biologi, har en liten läxa tills fredag. Jag önskar att det fanns något roligare att skriva om men jag kan ju inte sitta och hitta på saker. Angående valet i USA som alla tycks skriva om har jag egentligen ingen speciell åsikt fast jag tycker ändå att det var bra att Obama vann men det kommer knappast att påverka mig speciellt mycket. Men heja Obama!

Vad tyckte ni?

I skolan

Sovmorgon idag så Alex sov hos mig, hann knappt till skolan. Eller han tyckte åtminstonde det när han stod och trampade i hallen och sa att mig att strunta i att blåsa håret. Jag kan ju inte strunta i att blåsa håret?? Ska jag åka med blött hår i 0 gradigt väder så att det fryser till is?

Idag väntar spanska (som jag just nu sitter på), kemi och biologi. Ganska trist och slutar sent till på köpet.

Dagens outfit

Inte världens bästa bild men jag kör på helsvart idag, med undantag av de svartsilvriga tightsen och det blå nagellacket. Klicka på bilderna för att få dom större.

    

Tråkmåndag

Idag var det Svenska, datakunskap, matte och kemi på schemat. Inte världens härligaste dag precis och det blir inte mycket bättre i morgon heller men vi slutar åtmintonde efter lunch. Idag har jag varit på stan för att lämna tillbaka två vampyrmantlar eftersom att halloween festen i lördags blev inställd p.g.a dåligt biljettförsäljning. Vad gör alla i Örebro egentligen? Tråkmånsar kan man väl säga!

Höstlovets slut

Jag har helt enkelt inte suttit vid datorn under lovet, har mest hängt med Alexander. Idag blev det Gustavsvik och det var kul även fast ingen ville hänga med :0 I morgon blir det till att gå tillbaka till skolan vilket inte känns sådär jättekul precis. Kan vi inte bara få vara lediga i morgon också? Och resten av året?

RSS 2.0